martes, 24 de febrero de 2009

Grandísima Festa de Carnestoltes en Callosa


La festa va arrancar per als més menuts a les 17:30 hores en la plaça el Convent, amb un pasacarrer que va ser oberta per la colla de donçainers El Pinyol, seguits per centenars de xiquets disfressats, acompanyats els més menuts per pares i familiars, tancant aquest pasacarrer la banda de música. Aquesta desfilada va finalitzar en la carpa habilitada per l'Ajuntament, on van gaudir de música, jocs i d'un berenar popular (no va aplegar per a tots).

Ja a la nit , la festa va continuar per als majors, arrancant amb una desfilada, on centenars de persones disfressades i acompanyats pel grup de percussió “*Klakibum” lluiren les seues disfresses pels carrers del poble, finalitzant aquest en la carpa. La xaranga *SIM de Benigànim juntament amb el grup de percussió van ser els encarregats d'amenitzar fins a altes hores de la matinada el ball de disfresses. El premi de grup el va guanyar una quadrilla que anaven dels Simpson (estaven tots els personatges), la parella Epi i Blas i el premi individual per a uno que anava de corredor. Comentar que el grup que va guanyar van fer una entrá a la carpa molt "deplorable" i perillosa, ja que van destrosar a pataes el autobus que estava fet de canyes dins de la carpa repleta de gent amb el perill de ferir a algun participant. Lamentable aquest espectacle.

En el local de l'associació de Moros i Cristians va haver sopar de disfresses i ball amenitzat per l'orquestra "La Gran *Babylon". Ací també va haver premis per a la millor disfressa, però us ho comentarem més endavant. En "La *Peyta" la festa la va amenitzar la banda que habitualment acompanya a la *filà *Cavallers del Cid en les festes.